Bahan-bahan
2 ketul ikan pari
1/2 Biji bawang besar * kisar
2 Ulas bawang putih * kisar
1 inci halia * kisar
1 Batang serai * diketuk
2 s/b cili kisar
Sedikit serbuk kunyit 
Air asam jawa
Bunga kantan
Cara-cara
- Tumiskan bahan-bahan yang telah dikisar beserta serai sehingga kekuningan/ naik bau.
 - Kemudian masukkan cili kisar dan sedikit serbuk kunyit, Tumis sehingga pecah minyak.
 - Masukkan ikan dan biarkan hingga ikan separuh masak
 - Kemudian baru masukkan air asam jawa beserta bunga kantan
 - Masukkan garam dan sedikit serbuk perasa.
 - Biarkan sehingga ikan masak
 - Siap.
 
Nota: masakan saya mmg simple je sebab tak banyak rencah nak kena masuk.. yang penting rasa tu ada...:) 

tiap2 hari masuk sini sbb nak tgk resipi. hahaha
BalasPadamIka terima kasih kerana sudi jenguk2 blog saya.
BalasPadam