Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke-4 umat islam berpuasa.. kejap je kan masa berlalu. Ermm hari ni saya nak kongsikan dengan u all semua menu berbuka saya semalam. Butter prown atau udang mentega. Menu ni dah lama sebenarnya nak masak tapi tulah asyik tak sempat jekan.. Oklah meh kita tengok apa bahan-bahan nak masak butter prown ni....
Bahan-bahan
10 ekor udang sederhana besar
2 ulas bawang putih 
2 -3 sudu butter
2 biji telur - kuning telur sahaja
Sedikit serbuk kunyit
Daun kari
Serbuk lada sulah - tambahan (dalam resepi takde)
Garam
Minyak masak
Cara-cara
- Gaulkan udang dengan serbuk kunyit, garam dan lada sulah.
 - Panaskan minyak dan gorengkan bawang putih, udang dan daun kari hingga masak. ketepikan
 - Dengan menggunakan sedikit minyak mengoreng udang tadi.. masukkan butter dan biarkan butter cair.
 - Pastikan minyak dan butter tadi betul-betul panas kemudian matikan api.
 - Tuangkan kuning telur kedalam kuali dan kacau dengan menggunakan garfu hingga kuning telur tersebut lerai.
 - Tapis telur tersebut untuk membuang lebihan minyak. Kemudian baru taburkan atas udang yang telah digoreng tadi.
 - Siap.
 

Waahhh..mcm best je ni,
BalasPadamnanti naik lah berat badan tu..hihi
satu lg resepi baru.huhu
BalasPadamCik Ma
BalasPadamAk ahh... memang lemak berkrim + kolestrol lagi...